آبشار اوبن، آبشاری خزهای در دل مازندران
توی فصلهای گرم سال بهترین کار برای فرار از گرما، پناه بردن به دل طبیعته.
حالا اگه مقصد مورد نظرمون رود، چشمه و یا حتی آبشار داشته باشه دیگه نورعلی نوره و سفر کردن به همچین نقطهای مفرح روح و جانه!
پیدا کردن یه همچین جایی هم اونقدرها آسون نیست. ولی نگران نباش چون میخوام توی این نوشته یکی از همینجاها رو معرفی کنم. یه جایی که زیبا و طبیعتش با آبشار عجین شده و شکوهی خاص پیدا کرده.
منظورم آبشار اوبنه! یکی از زیباترین و خنکترین نقاط مازندران. یه مقصد عالی برای یه سفر چند روزه.
توی این نوشته قصد دارم تا این آبشار شگفت انگیز رو به صورت کامل معرفی کنم تا بیشتر باهاش آشنا بشی و برای سفر بهش برنامهریزی کنی.
خب آمادهای که دلت رو ببرم شمال؟😉
معرفی کامل آبشار اوبن
طبیعت مازندران به حدی زیبا و بکره که هر طبیعت دوستی رو میتونه جادو کنه! اصلا بعضی از جاذبههاش میتونن باهات کاری کنن که نفس توی سینهات از هیجان حبس بشه. ( یه جایی مثل فیلبند رو میگم 🙂 )
شاید باورت نشه ولی استان مازندران بیش از ۸۰۰ تا جای دیدنی داره! این عدد واقعا رقم بالایه. بیا تا از بحث دور نشیم و به خود آبشار اوبن بپردازیم.
اگه یکی به من بگه توی چند کلمه این آبشار رو توصیف کن اینا رو میگم: بکر، پرآب، خزهای!
آبشار اوبن تو دل جنگلهای دودانگهی ساری قرار گرفته و برای رسیدن بهش باید حدودا ۶۵ کیلومتر از ساری دور بشی.
جالبه که بدونی این منطقه از مازندران جزو مناطق حفاظت شده به حساب میاد و به همین خاطر ممکنه باگونههای حیوانی مثل پلنگ، گرگ، شغال،مرال، شوکا، خرس قهوهای، روباه، تشی، سمور و کبک روبرو بشی.
البته جای نگرانیای وجود نداره. امینتت قرار نیست به خطر بیفته. به این خاطر که این حیوانات در گذر زمان اینقدر از انسانها آسیب دیدن که سعی میکنن تا جایی که میتونن به هیچ انسانی نزدیک نشن و کلا از دیده نسل بشر پنهان باشن. اما سعی کن تا جایی که میتونی بساط کباب گوشت توی جنگل راه نندازی چون ممکنه بوی گوشت حیوانات گرسنه رو به سمت محل کمپت هدایت کنه!
آبشار اوبن جزو آبشارهای تمام خزهای به حساب میاد. این ویژگی آبشار باعث شده که نمای آبشار تبدیل به یه منظره فوقالعاده رویایی بشه.
توی همون نگاه اول طراوت و سرسبزی آبشار میگیرتت. نزدیکتر که بشی خنکی قطرههای آب آبشار رو هم میتونی روی صورت خودت حس کنی. حتی تجسم این اتفاق هم آرامش بخشه.
میدونی اونجا چی جون میده؟ اینکه با خودت یه فلاکس چایی هم برده باشی تا توی اون هوای دلپذیر یه لیوان چایی هم نوش جان کنی و روشن شی.
خوبه که بدونی این آبشار در بین مردم محلی اون منطقه به آبشار بولا هم معروفه چون جنگلی که این آبشار در اون قرار داره به اسم بولا شناخته میشه. آبشار بولا حدودا ۱۷۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع داره. آب این آبشار از چشمههایی که در بالادست قرار گرفته تامین میشه.
آبشار اوبن بعد از جاری شدن مسیر خودش رو به سمت شیرین رود باز میکنه و در ادامه به رودخانه تجن میپیونده. توی کتابهای جغرافیای زمان مدرسهمون هم خوندیم که این رودخونه تجن هم در نهایت به دریای خزر میپیونده.
همینطور که اشاره کردم این آبشار تو دل جنگل واقع شده به همین خاطر هم هست که پوشش گیاهی اطراف آبشار اوبن نظر گردشگرها رو حسابی جلب کرده.
این منطقه جزو قدیمیترین جنگلهای هیرکانی ایران به حساب میاد. شاید برات جالب باشه که بدونی عمر این جنگل به ۴۰ میلیون سال پیش یعنی درست بعد از عصر یخبندان برمیگرده.
بیشتر گیاهها و درختهایی که اینجا سبز شدن خودرو هستن. توی جنگل بولا میتونی درختهایی مثل راش، ممرز،توسکای ییلاقی، بلند مازو، آلوچه، گلابی وحشی و حتی گیلاس وحشی رو از نزدیک تماشا کنی.
اما حالا سوال اساسیای که مطرح میشه اینه که اصلا آبشار اوبن کجاست و چه جوری تو دل جنگل پیداش کنیم؟ توی بخش بعد به پاسخ این سوال میپردازم.
آبشار اوبن کجاست؟
برای رسیدن به این آبشار دو تا راه داری هم میتونی از سمت روستای سنگده آبشار رو پیدا کنی هم از طریق روستای میانا.
برای مسیر اول بعد از اینکه از شهر ساری به سمت فیروز کوه حرکت کردی باید جاده رو تا پل سفید ادامه بدی و بعدش به سمت شرق خارج بشی. این مسیر رو که ادامه بدی به روستایی میرسی به اسم سنگده. یه سری تابلوی راهنما هم وجود داره که راهنماییت میکنه تا گم نشی. بعدش از سنگده تا آبشار یه مسیر خاکی و جنگلی وجود داره که با اینکه خاکیه و راحتیش مثل آسفالت نیست ولی زیبایش، سختی راه رو میشوره و میبره.
مشاهده اقامتگاه ها اطراف آبشار نمایش آبشار اوبن روی نقشه مسیریابی آبشار اوبن با گوگل
حالا اگه بخوای از طریق مسیر دوم به آبشار اوبن برسی باید بعد از حرکت از ساری به سمت منطقه دودانگه رانندگی کنی. توی این منطقه روستای وجود داره به اسم میانا که از اونجا تا آبشار هم یه جاده خاکی وجود داره. این جاده خاکی هم مثل مسیر اول از اونجایی که تو دل طبیعته جاذبههای خاص خودش رو داره.
سفر به آبشار اوبن چه جاذبههای دیگهای داره؟
شاید با خودت بگی خب آقا چه کاریه؟ من این همه راه بکوبم، برم، اونم تازه از جاده خاکی! تا یه آبشار خزهای رو ببینم؟ اصلا ارزشش رو داره؟
اگه فقط جذابیت این آبشار رو به خود آبشار محدود کنی، معلومه که نداره! ولی خب تفریحاتی که میشه اونجا تجربه کرد ارزشش بیشتر از این حرفاست.
وقتی به آبشار اوبن رسیدی چندتا گزینه جلوی روته. اولین گزینه جنگل نوردیه!
پیدا کردن جاهای ناشناخته و بکر برای خیلیها هیجان انگیزه و حتی فکر کردن بهش قلبشون رو به تاپ تاپ میندازه!
از اونجایی که آبشار اوبن تو دل جنگل قرار گرفته، جنگل نوردی بهترین تفریحی هست که میتونی تجربهاش کنی. ( البته باید توی پرانتز به این نکته اشاره کنم که جنگل بولا جزو وسیعترین جنگلهای ایران به حساب میاد و یه جورایی هم شبیه هزارتو میمونه. پس احتمال گم شدن هم داخلش بالاست. اگه دلت میخواست جنگل نوردی کنی و جاهای ناشناخته رو پیدا کنی حتما مسیرت رو علامتگذاری کن که بتونی به راحتی به نقطه اولت برگردی.)
بعد از جنگل نوردی دومین کاری که میتونی انجام بدی کوهنوردیه.
کوهنوردی از مفرحترین ورزشهاست و این امکان وجود داره که نزدیک آبشار اوبن هم به کوهنوردی بپردازی. کوهنوردهای حرفهای معمولا مسیر آبشار رو به سمت سر چشمه دنبال میکنن تا آب خنک و گوارای سرچشمه این آبشار رو نوش جان کنن.
از اونجایی که مسیر کوه نوردی این آبشار کمی چالشیه حتما باید با وسایل و تجهیزات مناسب دل به کوه بزنی.
اگه زیاد اهل کوه نوردی و جنگل گردی نیست بهتره کمپ کردن کنار آبشار اوبن رو امتحان کنی.
چند روز زندگی تو دل جنگل و دور بودن از شلوغهای و آلودگی شهرها قدرت این رو داره که تا مدتها فول شارژ نگهت داره.
فکرش رو بکن، صبح زود از خواب پاشی و توی اون هوای خنک یه تخم مرغ خوشمزه و چایی شیرین نوش جان کنی. آخه همچین چیز جذابی رو آدم چند بار میتونه توی زندگیش تجربه کنه؟
البته یادت باشه که کمپ کردن توی جنگل هم یه سری اصول و قواعد داره. اولین چیزی که باید یادمون باشه اینه که به جنگل آسیبی وارد نکنیم. به همین خاطر مثلا اگه خواستی آتیش درست کنی حتما از منقل استفاده کن. یا همراه خودت چندتا پلاستیک زباله داشته باش تا تمام زبالههایی که تولید میکنی رو با خودت از جنگل خارج کنی.
از نظر امنیتی هم خوبه که حواست به خطر وجود حیواناتی مثل گرگ و خرس باشه و سعی کنی جایی کمپ بزنی که نزدیک به باقی مردم باشه.
جا داره به این نکته هم اشاره کنم که توی این منطقه هیچ امکانات رفاهیای خاصی درست نشده به همین خاطر قبل از ورود به این بخش از جنگل باید هر چیزی رو که نیاز داری همراه خودت ببری.
جاذبههای گردشگری نزدیک به آبشار اوبن
منطقه دودانگه و چهاردانگه ساری دیدنیهای بسیار زیادی دارن. تنوع این دیدنیها هم بسیار زیاده. از روستاهای تاریخی گرفته تا دیدنیهای طبیعی خاص رو میتونی توی این بخش از مازندران پیدا کنی. ( تا به الان خیلیهاشون رو هم توی مجله گردشگری سفربازی معرفی کردیم که میتونی بری و دربارشون بیشتر بخونی)
بعد از دیدن آبشار اوبن میتونی به جاهای دیدنی دیگهای مثل چشمه بزلا، چشمه سرلوح، غار کیجا کرچال، چشمه پراو، دریاچه شورمست، چشمه توسکچال، قلعه کنگلو، جاده جنگل راش و… هم سر بزنی.
بهترین فصل سال برای سفر به آبشار اوبن
سفر به آبشار اوبن در فصلهای بهار، تابستان و پاییز هر کدوم لطف خاص خودش رو داره.
توی بهار از اونجایی که طبیعت یه جان دوباره گرفته و هوا هم آنچنان گرم نیست، طبیعت تازه متولد شده این آبشار و همینطور هوای سردش میتونه یه تجربه منحصر به فرد رو از طبیعت گردی در دفترچه خاطراتت ثبت کنه.
توی تابستون هم این منطقه از اونجایی که کوهستانی به حساب میاد آب و هوای مناسبی داره و برای تفریح توی تعطیلات تابستون جزو گزینههای خوبه.
و اما پاییز. امان از پاییز.
با اینکه خیلیها دوست دارن طبیعت رو توی فصل بهار ببینن ولی من به شخصه عاشق پاییزم.
پات رو که توی جنگل میذاری انگار رفتی تو دل یه بوم نقاشی. هنرنمایی پادشاه فصلها پاییز، فوق العاده هست. هر طرف رو که نگاه میکنی یه رنگی میبینی! هر کدومش هم یه جوری دلت رو میبره. انگار یکی با حوصله تمام نشسته تکتک برگهای درختها رو کرده تو رنگ نارنجی و قرمز و زیر پات یه فرش قرمز ساخته.
با اینکه هوا توی این فصل کمی سرده و حتی ممکنه تو دل جنگل گرفتار بارون بشی، اما همینها هم از جذابیتهای پاییزه. ولی اگه به صورت کلی نگران شرایط آب و هوایی هستی بهت پیشنهاد میدم قبل از سفر حتما توی گوگل وضعیت آب و هوایی این منطقه رو چک کنی.
سفر به آبشار اوبن اونم توی فصل پاییز چیزیه که من به شخصه خیلی پیشنهادش میکنم. اما یادت باشه که حتما لباسهای گرم و وسایل گرمایشی همراه خودت ببری.
اقامت در شمال برای سفر به آبشار اوبن
لذت سفر کردن وقتی تکمیل میشه که یه اقامتگاه خوب رزرو کنی. حالا خوب برای هر کسی یه معنایی میده. برای یکی یه ویلای خوش قیمته، برای یکی دیگه یه ویلای استخردار با منظره خوبه، یکی دیگه هم به تمیز بودن و کیفیت اقامتگاه اهمیت میده.
توی سفربازی ما نیاز هر سه دسته رو به راحتی پاسخ میدیم.
برای اینکه یه اقامتگاه رویایی رو توی شمال ایران رزرو کنی. فقط کافیه به صفحه اصلی سایت سفربازی بری و اسم منقطه مدنظرت رو جستجو کنی. یه لیست از اقامتگاههایی که توی اون منطقه وجود دارن بهت نشون داده میشه که میتونی به کمک فیلترهای سایت اون رو مرتب کنی. این مرتب کردن هم میتونه بر مبنای قیمت باشه هم بر مبنای امکانات رفاهی.
خوبیه سفربازی به اینه که همه جور اقامتگاهی توش پیدا میشه. از اقامتگاههای بومگردی گرفته تا ویلاهای لاکچری و هتل. فقط کافیه ببینی که خودت دلت چی میخواد و از بین گزینههای متنوع یکی رو انتخاب کنی.
برای دیدن آبشار اوبن هم پیشنهاد ما اینه به بخش نقشه سایت سفربازی بری و محدودهای که مدنظرت هست رو انتخاب کنی. بعدش روی گزینه جستجو در این محدوده کلیک کنی. خود سایت برات میگرده و تمام اقامتگاههای نزدیک رو بهت نشون میده.
سخن آخر
امیدوارم که از خوندن این مقاله لذت برده باشی و اطلاعات خوبی درباره آبشار اوبن دستگیرت شده باشه. یادت نره که ما در برابر طبیعت مسئولیم و باید حواسم باشه تا جایی که میتونیم مراقبش باشیم.
طبیعت آبشار اوبن سالهاست که بکر و دست نخورده باقی مونده اگه ما حواسم بهش نباشه دیگه از اون همه زیبایی چیزی برای بچههامون نمیمونه.
راستی اگه قبلا به این آبشار سفر کردی خوشحال میشیم که خاطرات یا پیشنهادتت رو برامون زیر همین پست کامنت کنی.